Marvel hírek

Marvel hírek

X-men: Sötét főnix kritika - Az X-men hattyúdala

2019. június 08. - marvel hírek

A figyelem a cikk spoilereket tartalmaz az X-men: Sötét főnixről!!!!

Az X-men franchise idén ünnepelte 19. születésnapját és egyben legutolsó filmjét is. (Igaz ott van még az Új mutánsok de a sok utóforgatás és premier dátum tologatás miatt szerintem abból nem lesz semmi.) Most megnézzük hogy milyen filmmel búcsúzik a széria.

Kapcsolódó kép

A történet elején az X-men kimegy az űrbe hogy segítsen pár űrhajóson akik egy napkitörés útjába kerültek. Ám az akció rosszul sül el mikor Jean nem tud időben elmenni a hajóról és eléri a napkitörés. Szerencsére Jeannek nem lett semmi baja és visszamentek a Földre. Mikor megvizsgálják Jeant a statisztikák hatalmas erőt jeleznek benne. Ám mint később kiderült az nem egy napkitörés volt hanem a Főnixnek nevezett kozmikus erő aminek Jean lett a hordozója. Ezek után beis üt a baj mikor Jean nem tudja kontrollálni erejét és társaira támad majd egy kósza gondolat miatt úgy hiszi hogy az apja még életben van. Mint kiderült igaza volt, mivel az apja az autó balesetük után Charles Xavierre bízta Jeant mivel őt hibáztatta felesége haláláért. Jean emiatt még dühösebb lesz és az X-mennel vívott harca során megöli Mystiquet. Emiatt Bestia bekattan és szövetkezik Magnetoval hogy megöljék Jeant, akit eközben a Shi'arok próbálnak összezavarni. A végén az X-men és Magneto csapata szövetkezik hogy megvédik Jeant, aki a Shi'arokkal való küzdelemben eltűnik. A végén pedig Charles és Erik még egy utolsót sakkoznak.

Képtalálat a következőre: „x-men dark phoenix”

Én őszintén megmondva nem olvastam a Sötét Főnix képregényes történetét de nekem tetszett a sztorija. A legtöbb ember amiatt nyavajog hogy ,,nem olyan volt a története mint a képregényekben". Erre csak annyit tudok mondani hogy, mondjon nekem valaki egy olyan Marvel filmet ami képkockáról-képkockára követte az alapanyagot. Egyik se ilyen, maximum átvettek pár ikonikus jelenetet és ennyi. Nekem annyi bajom volt a film történetével hogy befejezetlen maradt. Ezt pedig nagyon jól kitudták volna küszöbölni az alatt a rengeteg utóforgatással ami miatt folyton csúsztatták a premier dátumot.  Viszont akció jelenetek nagyon kreatívak voltak és jó volt látni hogy a mutánsok nem csak egyféle harcmodort tudnak. Logikai bukfenceket nem nagyon találtam a filmben. A zenei alávestés pedig kellő képpen drámai.

Kapcsolódó kép

Most térjünk át kicsit a karakterekre. Az történet fő sz@rkavarója természetesen Charles Xavier, mert aki olvasott (vagy nézett) X-men képregényt (vagy filmet) az tudja hogy álltalában Xavier hülyeségei miatt kerül veszélybe a csapat. Itt sincs másképpen. Ezen kívül Mcavoy itt is nagyon jól alakította X-professzort. Jennifer Lawrense is egész jól alakít (már amennyit) de néhány jelenetnél tényleg azt érezni hogy csak a zsozsóért van ott. Az ő karakterénél az volt a baj hogy már az előzetesekben lelőtték a halálát. Michael Fassbender Magnetoja továbbra is az egyik kedvencem. Hozzá csak annyit tudnék hozzáfűzni hogy mikor Jean megkeresi őt azzal a kérdéssel hogy hogy változott meg, ő azt mondta hogy egész életében a bosszú hajtotta és bele törődött hogy emberek gyilkolászása nem hozza vissza a családját. Ehez képest ellent mondva önmagának mikor megtudja hogy Mystique meghalt ő egyből elindul megbosszulni őt Jeanen. Sophie Turnerrel kapcsolatban voltak kétségeim de szerintem így visszagondolva nála nem találtak volna jobb színésznőt a szerepre. Az X-men többi tagja most eléggé elvolt hagyagolva. Küklopsznak most csak annyi szerepe volt a filmben hogy megpróbálja Jeant észhez téríteni de annak se volt sok értelme. Ciklon karakterének se volt sok szerepe pedig én nekem egészen bejött a karaktere és többet is foglalkozhattak volna vele. Higanyszál kapott a legkevesebb szerepet, mivel a Főnixel vívott harc során eltörte a lábát és a film többi részében nem is szerepelt, pedig jó lett volna ha valahogy Magneto tudtára adja hogy ő az apja mivel így semmi értelme sincs a karakterének a franchiseban. Bestia és Mystique kapcsolata is értelmetlen és az is hogy Bestia a film közepénél át áll Magneto oldalára. Ami viszont tetszett hogy Kurt végre egy király harci stílust kapott és a film végén lévő harc jelenetben megidézi elődjének X-men 2-es nyitányát.

Képtalálat a következőre: „x-men dark phoenix”

Végszó: Az X-men: Sötét Főnix korántsem lett olyan rossz mint ahogy a legtöbb kritikus mondta, egy élvezhető X-men film lett ami tulajdonképpen az X-men franchise végjátéka.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

A bejegyzés trackback címe:

https://marvel-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214884984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása