Marvel hírek

Marvel hírek

Venom kritika - A halálos védelmező

2018. október 10. - marvel hírek

Végre sikerült eljutnom a moziba és megnézni a Venomot. Olyan rossz lett e ahogy a kritikusok mondták vagy egy kellemes csalódás ? Lássuk a kritikát!

                             

A Venom nem lett az év legrosszabb filmje de nem is kellemes csalódás. Annak idején mikor a Sony bejelentette hogy Venom kap egy ön állófilmet és hogy az 18+-os lesz (amit később levittek 16-ra) hatalmas felhajtás körözte a filmet. Aztán kijött az első előzetes ami mindenkinek nagy csalódás volt mert Venomot teljes alakjában nem volt benne. Mindenki lehangolt volt és halálra ítélték a filmet majd megjelent a második előzetes és a rajongók elkezdtek teóriákat szőni. Megjelent a harmadik trailer ahol akció közben is láthattuk a szimbiótát, majd ahogy közeledett a premier úgy a kritikusok is elkezdtek aggódni. Az első reakciók nem lettek valami jók. Majd mindenki levolt hangolva mikor megnézték a filmet.

                                 

Az a baj hogy mindenki, a kritikusoktól kezdve a rajongókig, mindenki azt hitte hogy olyan lesz mint a Vasember (2008) az MCU-ban, hogy egy univerzumot indít el, de bizony nem ez történt. Túl nagyok voltak az elvárások a filmhez. Nekem nem volt semmi elvárás lesz ami lesz. De biztos lesz olyan ember aki azt mondja hogy ,,persze hogy nincsenek elvárásaid hisz egy rajongó vagy". Na itt álljunk meg, a rajongók se esznek meg minden szemetet amit eléjük raknak. Szerintem a Fekete Párduc nem volt jó (pedig lehet hogy Oscarra jelölik), a Vasököl 1.évada se tetszett úgyhogy igenis egy rajongónak vannak elvárásai. Valamint erről a filmről nem tudják eldönteni hogy ez most MCU lesz e vagy külön univerzum. Szerintem MCU lesz mert... majd csinálok neki egy külön elemzést.

                           .

Szóval a lényegre térve nekem tetszett a Venom (viszonylag). Elemezzünk. Tom Hardy és Venom kapcsolata sokkal jobb mint a képregényekben mert ahogy Venom mondta Eddie az ő motorja, na a képregényekben fordítva volt mert Venom Eddienek csak egy erőforrás volt úgyhogy ez egy jó pont. Carton Draket sokat szidják ho már megint egy sablonos főgonosz, de nem. Drake gonoszságának kiváltó oka az ami Thanosnak is... a túlnépesedés. (spoiler) Drake elakarja vinni az embereket a földről egy másik bolygóra hogy ott is élhessenek de csak úgy tudnak életben maradni ha összekapcsolódnak egy szimbiótával (spoiler vége). Szóval Drake olyan mint Thanos csak az ő módszerei finomabbak és nem kell kiírtani a féluniverzumot. Akkor a főszereplő és a gonosz jó, a mellékszereplők is okék..akkor mi bajuk van a kritikusoknak, á már látom is tisztán.

                     

A történet oké, de a film felbontása nagyon nem oké. Pontosan a film első fele arról szól hogy megismerjük Eddie Brockot és a munkásságát, majd a másik fele non-stop akció és poén, ami nem lenne baj ha nem a film fele szólna erről. Én most nem arról beszélek hogy rosszak az akció jelenetek mert a film 100.000.000 dollárból készült és rettentő jók az akció jelenetek. De a tökéletes Venom olyan lenne hogy fognánk az első és a második felét és összeillesztenénk egy tökéletes filmé. És nem úgy hivatkoznékrá elemzéskor hogy első és második fél hanem úgy hogy a Venom. De mi segített volna még a filmen...á megis van. Az a bizonyos 18-as karika. Erre a filmre 16-os karikát nem adnék, ez a film jelenlegi állapotában megfelel egy 12-esnek. Az Infinity War durvább volt mint ez a film amibe egy csepp vér sincsen. Láthattuk hogy a Deadpoolnak és a Logannek milyen jót tett akkor miért nem engedhették meg a Marvel univerzum kannibáljának. Ja most már tudom (MCU). Attól még remélem hogy kiadnak egy 18-as változatott mert azt biztos hogy megszerzem valahonnan.

Végszó: A Venom egy tipikus szuperhős mozi lett de mindenkinek ajánlom aki szereti a jó űrlényes sci-fiket. Az a 18-as verzió jobb lett volna de ez se rossz így legalább a fiatalabb rajongók is megtudják nézni. Valamint a vérbeli rajongóknak mondom hogy az első stáblistás jelenetig kine merészeljenek menni a teremből. ( A másodikat nem muszály megvárni mert az csak egy Into the Spider-verse előzetes).

Na köszönöm hogy végigolvastad (vagy hogy legörgettél a végszóig), sziasztok!

Kövessetek be Facebookon hogy ne maradjatok le az új hírekről:

https://www.facebook.com/imre.feher.7315

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvel-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5514294315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása