Marvel hírek

Marvel hírek

Fantasztikus Négyes: Felfoghatatlan kritika - Más vizeken

2019. május 25. - marvel hírek

Csütörtökön jött ki a legújabb NMK kötet amit itt most lekritizálok és kielemzem.

A történet Victor von Doommal kezdődik ahogy keresi régi szerelmét, Valériát. Miután megtalálja a nőt azt hazudja neki hogy segítenie kell mivel Doom megakar változni. Ám mint kiderült Victornak csak annyi kellett hogy a nő elismerje szerelmét, majd ezek után megölte a nőt. Ezek után felfedte hogy alkut kötött 3 démonnal akik végtelen mágikus erőt adtak Fátumnak, cserébe elkellett veszítenie azt amit szeretett. Doom ezt az erőt az F4 megbosszúlására akarta használni. Innentől kezdenek beindulni az események, mivel Victor összekapcsolta magát Reed és Sue lányával Valériával, a 3 démon elrabolta Franklin Richard-ot és Fátum elfogta és megkínozta az F4-t. Reedet bezárta egy könyvtárba ahonnan csak varázslattal tud kiszabadulni. Ám megjelenik Doktor Strange (asztrált testben) aki megpróbálja Reedet tanítni. Végül Reed kiszabadítja társait, megküzdenek Fátummal és kiszabadítják Franklint a pokolból. Ám Doom mély sebet ejtett rajtuk, mivel Reednek eltorzult a félarca és Franklint nagyon megrázta ami vele történt.

Képtalálat a következőre: „fantastic four unthinkable”

A történet érdekes, mert az F4 sztoriktól azt szoktuk meg hogy mindennek a tudományos oldalát vizsgálják meg ám itt éppen ellenkezőleg. Itt a mágiára és a varázslatra összpontosítanak és jól mutatták be hogy Reed mit tudtenni egy ilyen helyzetben. Most térjünk át egy kicsit a karakterekre. Maga a történet 2 karakterre összpontontosult: Reedre és Doomra. Itt bemutatták azt hogy Reed konkrétan semmit nem ér a tudomány nélkül és eleinte mégfélt és megvetette a mágiát mivel nem tudott benne logikát találni de később rájött hogy nem mindenben van logika. Victor von Doom szerintem még mindig a Marvel egyik (hanem a) legjobb gonosza ami itt is megmutatkozott és az itteni események sokat formáltak a karakterén. Johnny és Ben duó itt is jól működött (igaz most elég kevés szerepet kapott ez a felállás), de itt láttam először igazán komolynak Johnny-t. Suenak pedig egész jól áll az agódó anya szerepe.

Képtalálat a következőre: „fantastic four unthinkable”

Végszó: Ha még nem olvastál F4 történetet vagy ha az F4-et eddig nem szeretted nagyon akkor nyugodt szívvel ajánlom ezt a történetet. Ennek jönni fog majd egy második része is (NMK 42) de szerintem teljesen felesleges mivel igaz hogy van 1-2 elvarratlan szál de ez egy kerek egész sztori.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

A bejegyzés trackback címe:

https://marvel-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314848344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása