Marvel hírek

Marvel hírek

Bosszúállók: Végjáték kritika - A vég

2019. május 25. - marvel hírek

Figyelem a kritika spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjátékról!!!!!

11 év. Ennyi kellett az MCU kiteljesedéséhez. A Végjáték ennek a generációnak a Jedi Visszatér-e. Itt lezárul egy korszak és egy új kezdődik. De hogy ne csak halandzsázzak, kezdődjön a kritika.

A történet 3 héttel a Végtelen Háború után folytatódik mikor Tony és Nebula készülnek a halálra ám Marvel Kapitány megmenti őket és visszaviszi a Földre. Közben a Földön lévő hősök megtudták hol van Thanos és elindultak megkeresni és visszacsinálni a dolgokat. Ám mikor odaértek szembesültek azzal hogy a kövek elpusztultak, majd 5 évvel később megjelenik Hangya a megoldással. A történetet 3 részre (3 órára) lehet osztani, az első ami arról szól hogy a Bosszúállók és az egyszerű emberek hogyan próbálják túl tenni magukat a csettintésen. Ez a rész eléggé unalmas, ám jó látni hogy a Marvel nem csak vicces tud lenni hanem drámai is. Miután Hangya és Tony is megjelenik természetesen elkezdődnek a viccelődések, de Tonyt is jó látni komolyabb szerepben. Szóval az első rész a csapat összeszedéséről szól és az időutazás kiagyalásáról.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame moments”

A második fele a kövek összeszedéséről szól a múltban. A film ennél a pontnál egy teljesen új irányt vesz mivel fittyet hányva a többi időutazós filmre egy teljesen új rendszert használ, ami + 1 pont hogy nem a sablont követték. Az egyik kőnek nagy ára van, pontosabban Fekete Özvegy élete. Őszintén ezt szerintem csinálhatták volna meghatóbbra mivel annak idején Gamora halála jobban megrázott. Valamint szemtanúi lehettünk Tony Stark és Howard Stark találkozásának ami szintén egy érzelmes pillanata a filmnek. Itt már lehet sejteni a film végét. Mikor minden kő megvan, visszatérnek a jelenbe, ám itt is dob egy csavart a film mivel a 2014-es (gonosz) Nebula tér vissza a jelenbe az igazinak álcázva magát. Ráadásul hozta magával Thanost és az egész kócerájt. Eközben Professor Hulk csettint és mindenki visszatér.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame moments”

Innentől megkezdődik a végső csata a kesztyűért, a triumvirátus megküzd Thanossal, Amerika Kapitány felemeli a Mjölnirt (amit Thor 2014-ből hozott el) és Thanos széttöri a Kapitány pajzsát. Itt van egy nagyon hátborzongató pillanat amikor én majdnem bekakiltam a moziban, a Kapitány egyedül áll Thanos és serege előtt ám ekkor megjönnek az elporladt hősök és megkezdődik a végsőcsata. A harc közepén megjelenik Marvel Kapitány is aki megpróbálja visszavinni a köveket ám Thanos ezt megakadályozza. Ezek után egy epic Thanos vs Marvel Kapitány harc, majd mikor Thanos kezén a kesztyű, kész a csettintésre megjelenik Vasember aki felveszi a kesztyűt és elcsettinti Thanost és seregét. Ám Tony ebbe belehal és azzal a mondattal ér véget a történet amivel elkezdődött ,,én vagyok vasember". Nem hiszem hogy van olyan ember aki ne könnyezett volna meg ezen a jeleneten. Hogy ne csak a történetről legyen szó, nézzük a karaktereket.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame thanos”

Vasember és Amerika Kapitány méltó lezárást kaptak. Szerintem ebben a filmben alakította legjobban Robert Downey Jr. Vasembert mivel teljesen eltért a megszokottól. A Kapitány is kapott egy rakat jó pillanatot és hála Istennek megvan az utódja is. Ami szerintem jó volt hogy most sokat foglalkoztak Nathasa karakterével amivel ő is egy szép befejezést kapott. Ami viszont böki a csőrömet hogy elég kevés játékideje volt Roninnak, mert megnéztem volna szivesen vele még pár jelenetet. Sok embernek nem tetszik amit Hulkkal és Thorral tettek de nekem tetszik. Hulk karakterének végre van értelme is és nem csak a ,,Hulk zúz!!!". Thorhoz meg jól illik és szerintem Chris Hemsworth zseniálisan hozza ezt az új figurát is. 

Kapcsolódó kép

Hogy ne csak a főszereplőkről legyen szó térjünk át a mellékszereplőkre. Hadigép az a karakter akiről nem tudsz mit mondani, még azt se hogy jó vagy rossz de ebbe a filmbe egész jól összehozták a figuráját és dolgoznék még a karakterén. Én nem gondoltam volna hogy Nebula ilyen központi karakter lesz a filmben. Mivel a GOTG filmekben nem dolgoztak annyit a karakterén mint ebben a filmben, valamint jól összehozták a csavatját. Mordályal többet foglalkoztam volna a filmben, például hogy hogy dolgozza fel barátai elvesztését. Őszintén örülök hogy Marvel Kapitány keveset volt a filmben. Hiába mondják hogy egy túl balance-olt karakter szerintem nem. Azon kívül hogy nagy űrhajókat tud összezúzni szerintem nem a legerősebb lény az univerzumban és nem éreztem úgy hogy erősebb lenne pl Thornál. (Ha vissza emlékeztek azért neki is leosztott egy csicska lángost Thanos.) Aztán Hangya aki szerintem megkapta a pont megfelelő mennyiségű játékidőt. Nem volt sokat, de keveset se.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame”

Végszó: A döcögős kezdés mellett is azt mondom hogy ez a legjobb Marvel film és hogy (szabad szívvel mondhatom) hogy ez egy műfajmeghatározó film, valamint egy film történelmi korszak lezárása is aminek nem hiszem hogy lesz vetélytársa se most, se a jövőben.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

A bejegyzés trackback címe:

https://marvel-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814848054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása