Marvel hírek

Marvel's Avengers - Amit eddig a sztoriról tudunk

2019. június 13. - marvel hírek

Nem rég a Square Enix bemutatta a Marvel's Avengers játékának az előzetesét, ami vegyes fogadtatásban részesült. A mi véleményünk szerint egész jónak ígérkezik a játék de talán majd bővebben kifejtjük. De térjünk rá a lényegre, magyarul hogy mi lesz a története a játéknak.

Képtalálat a következőre: „marvel's avengers”

A történet kezdetén megtudjuk hogy a Bosszúállók már egy jól összeszokott csapat akik már régóta tevékenykednek. Megrendezésre kerül az A-Nap (Avengers nap) San Franciscoban amikor Taskmaster egy konvojjal robbantgatni kezd a Golden Gate-n. A Bosszúállók oda mennek biztosítani a terepet, míg Amerika Kapitány a Helihordozóról irányít. Ám mint kiderült a támadás elterelés volt és a Helihordozó felrobban a Kapitánnyal együtt. Ezek után a Bosszúállók feloszlanak, majd 5 évvel később újra összekell jönniük hogy elhárítsanak egy új veszélyt.

Eddig ennyi derült ki a történetről és biztosak vagyunk benne hogy lesz 1-2 csavar. Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

Események melyeknek megágyazott a Végjáték

Figyelem a cikk spoilereket tartalmaz a Végjátékkal kapcsolatban!!!

A Végjáték lezárt és el is indított egy korszakot rengeteg új lehetőséggel. Itt van néhány belőlük amiket szivesen látnánk a vásznon.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame”

1. Az Új Bosszúállók

Mivel a film végén lényegében feloszlottak a Bosszúállók csinálhatnák azt amit a képregényekbe is. A képregényes története az hogy, miután az Bosszúangyalok feloszlottak fél évre rá egy rakat szuperhős összefutott egy börtönlázadás közben. Amerika Kapitány úgy gondolta hogy ez egy jel arra hogy újra alapítsák az angyalokat újtagokkal. Ők lettek az új Bosszúangyalai. Ezt (vagy ehez hasonló képp) meg is csinálhatnák. Főleg most hogy jópár pletyka is erről szól.

Képtalálat a következőre: „new avengers breakout”

2. Az Ifjú Bosszúállók

A csapat a képregényekben fiatal szuperhősökből áll. Mivel a Marvel legtöbb hőse már kiöregedett ezért lehetne hogy az ők utódjairól szólna. És nem is kellene a jelenbe játszódnia hanem mondjuk 15-20 évvel később. Ekkorra már Morgan Stark is elég idős lenne hogy ő legyen az új Vasember. Becsatlakozhatna a csapatba Hangya lánya, Casie Lang aki a képregényekbe is tag volt. Valamint mivel jön a Hawkeye sorozat ami arról fog szólni hogy Clint Barton hogyan képzi ki utódját, Kate Bishopot, őt is bele lehetne rakni a csapatba. És mondjuk a csapatot Sam Wilson (Amerika Kapitány) alapítaná. Valmint a második Fekete Özvegyet is szerepeltethetnék. Az meg még alátámasztja ezt a teóriát hogy egy pletyka kering a Marvelesek körében erről.

Kapcsolódó kép

3. Titkos Invázió

Igen, tudom hogy a Titkos Invázióra semmi utalás nem volt a Végjátékban de a leglogikusabb lépés ez lenne. Mivel így a lista következő helyezetének is megágyazna. Igaz a Marvel Kapitányban a Skrullokat jóként ismertük meg de Talos és Kevin Feige is azt mondta hogy, több ezer skrull van szerte a galaxisban és nekik egy része jó a másik rossz.

Kapcsolódó kép

4. Sötét Bosszúállók/Sötét kor

Képregényekben a titkos invázió végén Norman Osborn oldotta meg a problémát és konkrétan ő irányított mindent. Övé lett a SHIELD és körözést adott ki minden szuperhősre. Ezt nevezzük Sötét Kornak. A Sötét Bosszúállók úgy jönnek ide hogy, mikor Norman kezébe került az irányítás létre hozta a saját Bosszúállók csapatát, antihősökből és gonosztevőkből. A Sötét Bosszúállókról szóló pletykák már régóta keringenek a neten de igazából csak így a 4.fázis bejelentéséhez közeledve kapták fel újra. Plusz az még alá támassza hogy elméletileg Norman Osborn felfog tűnni a Pókember: Idegenben című filmben.

Képtalálat a következőre: „dark avengers”

5. Ostrom

Az Ostrom című esemény a képregényekben arról szólt hogy, a Sötét kor végén Norman Osborn kitalálta hogy lerohanja az ekkoron a Földön tartózkodó Asgardot ami a Ragnaröknek köszönhetően került a Földre. Szinte az összes dolog adott. Igaz Asgard még nem jelent akkora veszélyt mivel egy egyszerű halászfalu de szerintem Valkűr jópárdolgot máshogy csinál majd mint az alkoholista Thor.

Képtalálat a következőre: „siege marvel”

6. Bosszúállók: Káosz és Mutánsvilág

Emlékeztek még a Végjátékban arra a jelenetre mikor a Skarlát Boszorkány majdnem megöli Thanost? Mi lenne ha ezt tovább boncolgatnák a Wanda and Vision sorozatban és a végén a Káoszhoz és a Mutánsvilághoz vezetne el. Mivel a Káosz a képregényekben arról szól hogy a Boszorkány bele őrül gyermekei elvesztésébe és a káoszmágia megbolondítja. Ennek következtében elkezdi levadászni a Bosszúállókat. Végül Doktor Strange állította le a lányt. Ezt még meglehetne oldani csak itt Vízió halálába bolondulna bele. De mi lesz a Mutánsvilággal? Mivel ahoz kellenének Mutánsok is. Én erre azt mondom: Nem feltétlenül. (Aki nem tudná a Mutánsvilág arról szól hogy az X-men és a Bosszúállók nem látnak más megoldást mint hogy megölik Wandát, aki ezt tudván létrehoz egy olyan világot ahol mindenki megkapja azt amit akar. Nincs mutáns elnyomás és minden hős kívánsága teljesül. Ám Rozsomák (jól van na...FarKaS) rájön az egészre és észhez téríti társait is. Végül Wanda kimondja azt a 3 szót ami a mai napig fontos: Nincs több mutáns. Ezek után csak 198 mutánsnak maradt meg a képessége.) Szóval visszatéve, nem feltétlenül szükségesek mutánsok ehez az eseményhez, mivel itt a lényeg az volt hogy mindenki megkapja azt amit akarna. Valamint azzal se lenne baj ha a mutánsokat is bevennénk a sztoriba mivel egy egész jó bemutatkozás lenne nekik.

Képtalálat a következőre: „house of m”

Nekünk ezek jutottak eszünkbe. 

Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

 

Pókember: Kraven utolsó vadászata kritika - Egy örök klasszis

Csütörtökön jelent meg a 38. NMK kötet benne pedig az egyik legjobb történettel a sorozatban. Egy örök klasszikus Pókember történet.

Képtalálat a következőre: „spider man kraven's last hunt”

A történet Kravennel kezdődik, hogy magáról beszél. Pókember eközben gyászolja Ned Leddset és elgondolkodik a halálon. Ironikusan mikor a városban leng összefut Kravennel aki ellen nem nagyon tudott harcolni és (látszatra) megöli. Ezek után Kraven eltemeti Pókembert és felveszi a ruháját majd harcol a bűnözőkkel durva módszerekkel. Eközben egy Vermin nevű lény elkezd embereket enni a városban. Kraven legyőzi és elrabolja Vermint. Eközben Pókember magához tér és rájön hogy eltelt 2 hét. Végül Kraven mégegyszer próbára teszi Petert akinek megkell küzdenie Verminnel. Végül Kraven megesküszik hogy nem fog rá többet vadászni és ezekután öngyilkos lesz.

Képtalálat a következőre: „spider man kraven's last hunt”

A történetről csak annyit hogy, ez igazából nem egy Pókember sztori hanem a történet igzazi főszereplője Kraven. A történet teljesen más szemszögből mutatta be Kravent mint előtte. A rajzolás szép de szerintem a klasszikus rajzolás jobban állt volna neki. Vissza térve Kravenre, ő konkrétan többet szerepelt a történetben mint a címszereplő. Ugyan akkor jól mutatták be azt hogy Kraven milyen pókember lenne. Áttérve a címszereplőre, Pókemberre, végre láthattuk azt amint eltűnődik azon hogy mi lesz akkor ha ő meghal. Hogy a szerettei hogy dolgozzák fel stb. Végre láthattuk hogy Pókember a folyton viccelődő  szuperhős fél a haláltól. Mary Jane karaktere szerintem az egyik (hanem a) legjobb hősbarátnő. Mert ő nem az a fajta nő aki csak arra jó hogy a gonosz elrabolja és sikít hogy mentse meg a hőse. Valamint itt van még nekünk Vermin akiről ez előtt a történet előtt nem is hallottam. Maga a karakter érdekes, ugyanakkor én nem ismerem az eredetét de a képességei és a tulajdonságai, hogy a patkányokkal van összekapcsolódva nagyon érdekes felvetés.

Kapcsolódó kép

Végszó: Szerintem az egyik legjobb Pókember történet. Azoknak ajánlom akik még nem ismerik Kraven történetét és azoknak akik azt hiszik hogy a Pókember sztorik csak csihi-puhiból állnak. Ugyan akkor az akció jelenetekből sincs hiány és azok is nagyon jól megvannak rajzolva.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

X-men: Sötét főnix kritika - Az X-men hattyúdala

A figyelem a cikk spoilereket tartalmaz az X-men: Sötét főnixről!!!!

Az X-men franchise idén ünnepelte 19. születésnapját és egyben legutolsó filmjét is. (Igaz ott van még az Új mutánsok de a sok utóforgatás és premier dátum tologatás miatt szerintem abból nem lesz semmi.) Most megnézzük hogy milyen filmmel búcsúzik a széria.

Kapcsolódó kép

A történet elején az X-men kimegy az űrbe hogy segítsen pár űrhajóson akik egy napkitörés útjába kerültek. Ám az akció rosszul sül el mikor Jean nem tud időben elmenni a hajóról és eléri a napkitörés. Szerencsére Jeannek nem lett semmi baja és visszamentek a Földre. Mikor megvizsgálják Jeant a statisztikák hatalmas erőt jeleznek benne. Ám mint később kiderült az nem egy napkitörés volt hanem a Főnixnek nevezett kozmikus erő aminek Jean lett a hordozója. Ezek után beis üt a baj mikor Jean nem tudja kontrollálni erejét és társaira támad majd egy kósza gondolat miatt úgy hiszi hogy az apja még életben van. Mint kiderült igaza volt, mivel az apja az autó balesetük után Charles Xavierre bízta Jeant mivel őt hibáztatta felesége haláláért. Jean emiatt még dühösebb lesz és az X-mennel vívott harca során megöli Mystiquet. Emiatt Bestia bekattan és szövetkezik Magnetoval hogy megöljék Jeant, akit eközben a Shi'arok próbálnak összezavarni. A végén az X-men és Magneto csapata szövetkezik hogy megvédik Jeant, aki a Shi'arokkal való küzdelemben eltűnik. A végén pedig Charles és Erik még egy utolsót sakkoznak.

Képtalálat a következőre: „x-men dark phoenix”

Én őszintén megmondva nem olvastam a Sötét Főnix képregényes történetét de nekem tetszett a sztorija. A legtöbb ember amiatt nyavajog hogy ,,nem olyan volt a története mint a képregényekben". Erre csak annyit tudok mondani hogy, mondjon nekem valaki egy olyan Marvel filmet ami képkockáról-képkockára követte az alapanyagot. Egyik se ilyen, maximum átvettek pár ikonikus jelenetet és ennyi. Nekem annyi bajom volt a film történetével hogy befejezetlen maradt. Ezt pedig nagyon jól kitudták volna küszöbölni az alatt a rengeteg utóforgatással ami miatt folyton csúsztatták a premier dátumot.  Viszont akció jelenetek nagyon kreatívak voltak és jó volt látni hogy a mutánsok nem csak egyféle harcmodort tudnak. Logikai bukfenceket nem nagyon találtam a filmben. A zenei alávestés pedig kellő képpen drámai.

Kapcsolódó kép

Most térjünk át kicsit a karakterekre. Az történet fő sz@rkavarója természetesen Charles Xavier, mert aki olvasott (vagy nézett) X-men képregényt (vagy filmet) az tudja hogy álltalában Xavier hülyeségei miatt kerül veszélybe a csapat. Itt sincs másképpen. Ezen kívül Mcavoy itt is nagyon jól alakította X-professzort. Jennifer Lawrense is egész jól alakít (már amennyit) de néhány jelenetnél tényleg azt érezni hogy csak a zsozsóért van ott. Az ő karakterénél az volt a baj hogy már az előzetesekben lelőtték a halálát. Michael Fassbender Magnetoja továbbra is az egyik kedvencem. Hozzá csak annyit tudnék hozzáfűzni hogy mikor Jean megkeresi őt azzal a kérdéssel hogy hogy változott meg, ő azt mondta hogy egész életében a bosszú hajtotta és bele törődött hogy emberek gyilkolászása nem hozza vissza a családját. Ehez képest ellent mondva önmagának mikor megtudja hogy Mystique meghalt ő egyből elindul megbosszulni őt Jeanen. Sophie Turnerrel kapcsolatban voltak kétségeim de szerintem így visszagondolva nála nem találtak volna jobb színésznőt a szerepre. Az X-men többi tagja most eléggé elvolt hagyagolva. Küklopsznak most csak annyi szerepe volt a filmben hogy megpróbálja Jeant észhez téríteni de annak se volt sok értelme. Ciklon karakterének se volt sok szerepe pedig én nekem egészen bejött a karaktere és többet is foglalkozhattak volna vele. Higanyszál kapott a legkevesebb szerepet, mivel a Főnixel vívott harc során eltörte a lábát és a film többi részében nem is szerepelt, pedig jó lett volna ha valahogy Magneto tudtára adja hogy ő az apja mivel így semmi értelme sincs a karakterének a franchiseban. Bestia és Mystique kapcsolata is értelmetlen és az is hogy Bestia a film közepénél át áll Magneto oldalára. Ami viszont tetszett hogy Kurt végre egy király harci stílust kapott és a film végén lévő harc jelenetben megidézi elődjének X-men 2-es nyitányát.

Képtalálat a következőre: „x-men dark phoenix”

Végszó: Az X-men: Sötét Főnix korántsem lett olyan rossz mint ahogy a legtöbb kritikus mondta, egy élvezhető X-men film lett ami tulajdonképpen az X-men franchise végjátéka.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

X-men filmek rangsorolva

Most 20 éves az X-men franchise és holnap jelenik meg hazánkban a Sötét Főnix is. Ennek örömére rangsoroltuk a véleményünk szerint. (Valószínüleg nem mindenki fog egyet érteni a rangsorral de ilyen az élet)

Képtalálat a következőre: „x-men”

11. Deadpool

A legtöbb embernek tetszett Deadpool első eljövetele ám nekünk nem nyerte el tetszésünket. A poénok nem nagyon ütöttek, a történet átlagos volt és itt még nem jött át hogy Deadpool egy 4. falat áttörő karakter.

Képtalálat a következőre: „deadpool”

10. X-men: Apokalipszis

Aki ismeri a képregényeket az tudja hogy Apokalipszis az X-men egyik legnagyobb ellenfele. Ám itt nem sikerült valami jól megcsinálni a karakterét. A történet átlagos volt, egy egyszerű szuperhős sztori. Ám szerintem a 2 legérdekesebb karakter Magneto és Xavier volt mivel Mcavoy és Fassbender is tökéletes választás erre a szerepre.

Képtalálat a következőre: „x-men apocalipsis”

9. Farkas: Eredet

Sok ember nem szereti de nekem kifejezetten tetszett. Egész jól feldolgozta az X-fegyver és a Rozsomák: Eredet képregényes történetet. Negatívumként maximum Deadpoolt tudnám felhozni.

Kapcsolódó kép

8. X-men: Az ellenállás vége

Sokan szidják ezt az epizódot de nem volt könnyű dolga mivel, új rendezőt kapott, felkellett dolgoznia az Adottság és a Sötét Főnix sztorit és lekellett zárnia az X-men trilógiát. A történet egész jó volt és jól kezelte mind két sztorit.

Képtalálat a következőre: „x-men 3”

7. Farkas

Én magát az alapanyagaként szolgáló történetet nagyon szeretem és ez se okozott csalódást. Jól kezelték Vipera és az Ezüst Szamuráj karakterét is. Utóbbinak meg jó volt a film végi csavara.

Kapcsolódó kép

6. X-men: A kívülállók

Annak idején ez egy műfaj meghatározó film volt mivel Brian Singer bebizonyította hogy egy szuperhős film is tud komoly lenni. Valamint ebbe a filmbe teremtették meg a képregény film történelem egyik legjobb főgonoszát és hősét.

Kapcsolódó kép

5. Deadpool 2

Szerintem a 2. felvonás sokkal szórakoztatóbb volt elődjénél. A történet és a poénok is jobbak voltak és volt értelme a cselekvésnek, valamint nagyon jó csavarok voltak benne.

Képtalálat a következőre: „deadpool 2”

4. X-men: Az elsők

Ez egy amolyan rebootja volt a franchisenak az Ellenállás vége és a Farkas eredet után. Ez egy amolyan X-men eredet film ami bemutatja a főbb karaktereket.

Képtalálat a következőre: „x-men first class”

3. X-men: Az eljövendő múlt napjai

Ennek az alapanyaga is egy mestermű volt annak idején. Szerintem itt is nagyon jól megoldották az időutazást és követhető volt a történet. (mondjuk én vagyok az egyetlen ember aki még mindig nem érti hogy tud Kitty Pryde utazni az időben?)

Képtalálat a következőre: „x-men future past days (2014)”

2. X-men 2

A zseniális 1. rész után jött a még zseniálisabb 2. rész. Igaz az alapanyagul szolgáló történetet nem olvastam de nagyon tetszett a film. A történetben nagyon jó csavarok vannak valamint ez szolgáltatta a legkirályabb jeleneteket a franchiseban.

Képtalálat a következőre: „x-men 2”

1. Logan

Szerintem nem kérdés miért ezt raktam első helyre. Az alapanyagul szolgáló képregény egy örök klasszikus és az ottani hangulatot nagyon jól átvette a film. Valmint Farkast és Xaviert remekül lezárták.Képtalálat a következőre: „logan”

Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

Daredevil 3.évad kritika - Vissza a gyökerekhez

 A Daredevil 3.évadában újra előkerül a fekete ruha és ezzel vissza is térünk az alapokhoz.

Képtalálat a következőre: „daredevil season 3”

A történet a ott folytatódik ahol a Defendersben abba maradt, magyarul Matt benn maradt a Hand felrobbant épületében és a világ halottnak hiszi ám eközben gyerekkori árvaházában lábadozik és bűn tudata van amiért nem tudta megmenteni Elektrát. Foggy és Karen gyászolnak, ám Karen még mindig hisz abban hogy Matt él. Eközben Fisk egy alkunak köszönhetően kiszabadul a börtönből és feltételes szabadlábra helyezést kap. Mikor Matt megtudja hogy kiengedték Fisket, úgy gondolja csak egy út van arra hogy Fisk ne tudjon ártani senkinek, az hogy megöli. A történet főszála viszonylag egyszerű, Fisk kijutott és Daredevil megakarja állítani. Ám van egy rakat mellékszál ami nagyon érdekes. Az akció jelenetek mint mindig elképesztőek és nem arra gondolok az elképesztő alatt hogy tele van speciális efektekkel, hanem inkább a realitásra és a koreográfiára.

Kapcsolódó kép

Ha a karaktereket nézzük akkor is találunk pár gyöngyszemet. Matt önostorozása elég unalmas de később ez nem fogja behatárolni a történetet. Fisk a mai napig az MCU egyik legjobb főgonosza, akinek tiszták és érthetőek a céljai. Volt egy epizód ami szinte csak Karen Pageről szólt, én egy ilyet megnéztem volna Foggy-val is mivel ebbe az évadba sokat foglalkoztak Foggy családjával. Valamint itt van nekünk az egyik legkirályabb karakter, Ben Pointdexter ügynök allias Célpont (igaz ebbe az évadba még nem nevezték Célpontnak). Ő eleinte egy pozitív, majd ahogy haladunk a történetben negatív karakter lesz. Ő egy pszihopata FBI ügynök akit Fisk kihasznált és előhozta belőle az állatot. Az a fura hogy volt egy elvarratlan szál vele kapcsolatban. És még van itt 2 karakterünk, Nadeem ügynök és Maggie nővér. Nadeem is egy FBI ügynök, Pointdexter barátja volt. Eleinte nem hittem hogy ilyen nagy szerepe lesz a történet alakulásában de jól összehozták a karakterét. Maggie az a tipikus karakter aki erőt és tanácsot ad a főhősnek. Valmint szerintem nem volt nagy csarvar az hogy kiderült hogy ő Matt anyja, mivel még azok is sejthették akik nem olvasták a Born Again sztorit.

Kapcsolódó kép

Végszó: A Daredevil 3.évada szerintem a legjobb szezon a sorozatban. Visszatér a komor hangulathoz és a fekete ruhához. Tele van izgalmas karakterekkel és történetekkel.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

Fantasztikus Négyes: Felfoghatatlan kritika - Más vizeken

Csütörtökön jött ki a legújabb NMK kötet amit itt most lekritizálok és kielemzem.

A történet Victor von Doommal kezdődik ahogy keresi régi szerelmét, Valériát. Miután megtalálja a nőt azt hazudja neki hogy segítenie kell mivel Doom megakar változni. Ám mint kiderült Victornak csak annyi kellett hogy a nő elismerje szerelmét, majd ezek után megölte a nőt. Ezek után felfedte hogy alkut kötött 3 démonnal akik végtelen mágikus erőt adtak Fátumnak, cserébe elkellett veszítenie azt amit szeretett. Doom ezt az erőt az F4 megbosszúlására akarta használni. Innentől kezdenek beindulni az események, mivel Victor összekapcsolta magát Reed és Sue lányával Valériával, a 3 démon elrabolta Franklin Richard-ot és Fátum elfogta és megkínozta az F4-t. Reedet bezárta egy könyvtárba ahonnan csak varázslattal tud kiszabadulni. Ám megjelenik Doktor Strange (asztrált testben) aki megpróbálja Reedet tanítni. Végül Reed kiszabadítja társait, megküzdenek Fátummal és kiszabadítják Franklint a pokolból. Ám Doom mély sebet ejtett rajtuk, mivel Reednek eltorzult a félarca és Franklint nagyon megrázta ami vele történt.

Képtalálat a következőre: „fantastic four unthinkable”

A történet érdekes, mert az F4 sztoriktól azt szoktuk meg hogy mindennek a tudományos oldalát vizsgálják meg ám itt éppen ellenkezőleg. Itt a mágiára és a varázslatra összpontosítanak és jól mutatták be hogy Reed mit tudtenni egy ilyen helyzetben. Most térjünk át egy kicsit a karakterekre. Maga a történet 2 karakterre összpontontosult: Reedre és Doomra. Itt bemutatták azt hogy Reed konkrétan semmit nem ér a tudomány nélkül és eleinte mégfélt és megvetette a mágiát mivel nem tudott benne logikát találni de később rájött hogy nem mindenben van logika. Victor von Doom szerintem még mindig a Marvel egyik (hanem a) legjobb gonosza ami itt is megmutatkozott és az itteni események sokat formáltak a karakterén. Johnny és Ben duó itt is jól működött (igaz most elég kevés szerepet kapott ez a felállás), de itt láttam először igazán komolynak Johnny-t. Suenak pedig egész jól áll az agódó anya szerepe.

Képtalálat a következőre: „fantastic four unthinkable”

Végszó: Ha még nem olvastál F4 történetet vagy ha az F4-et eddig nem szeretted nagyon akkor nyugodt szívvel ajánlom ezt a történetet. Ennek jönni fog majd egy második része is (NMK 42) de szerintem teljesen felesleges mivel igaz hogy van 1-2 elvarratlan szál de ez egy kerek egész sztori.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

Bosszúállók: Végjáték kritika - A vég

Figyelem a kritika spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjátékról!!!!!

11 év. Ennyi kellett az MCU kiteljesedéséhez. A Végjáték ennek a generációnak a Jedi Visszatér-e. Itt lezárul egy korszak és egy új kezdődik. De hogy ne csak halandzsázzak, kezdődjön a kritika.

A történet 3 héttel a Végtelen Háború után folytatódik mikor Tony és Nebula készülnek a halálra ám Marvel Kapitány megmenti őket és visszaviszi a Földre. Közben a Földön lévő hősök megtudták hol van Thanos és elindultak megkeresni és visszacsinálni a dolgokat. Ám mikor odaértek szembesültek azzal hogy a kövek elpusztultak, majd 5 évvel később megjelenik Hangya a megoldással. A történetet 3 részre (3 órára) lehet osztani, az első ami arról szól hogy a Bosszúállók és az egyszerű emberek hogyan próbálják túl tenni magukat a csettintésen. Ez a rész eléggé unalmas, ám jó látni hogy a Marvel nem csak vicces tud lenni hanem drámai is. Miután Hangya és Tony is megjelenik természetesen elkezdődnek a viccelődések, de Tonyt is jó látni komolyabb szerepben. Szóval az első rész a csapat összeszedéséről szól és az időutazás kiagyalásáról.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame moments”

A második fele a kövek összeszedéséről szól a múltban. A film ennél a pontnál egy teljesen új irányt vesz mivel fittyet hányva a többi időutazós filmre egy teljesen új rendszert használ, ami + 1 pont hogy nem a sablont követték. Az egyik kőnek nagy ára van, pontosabban Fekete Özvegy élete. Őszintén ezt szerintem csinálhatták volna meghatóbbra mivel annak idején Gamora halála jobban megrázott. Valamint szemtanúi lehettünk Tony Stark és Howard Stark találkozásának ami szintén egy érzelmes pillanata a filmnek. Itt már lehet sejteni a film végét. Mikor minden kő megvan, visszatérnek a jelenbe, ám itt is dob egy csavart a film mivel a 2014-es (gonosz) Nebula tér vissza a jelenbe az igazinak álcázva magát. Ráadásul hozta magával Thanost és az egész kócerájt. Eközben Professor Hulk csettint és mindenki visszatér.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame moments”

Innentől megkezdődik a végső csata a kesztyűért, a triumvirátus megküzd Thanossal, Amerika Kapitány felemeli a Mjölnirt (amit Thor 2014-ből hozott el) és Thanos széttöri a Kapitány pajzsát. Itt van egy nagyon hátborzongató pillanat amikor én majdnem bekakiltam a moziban, a Kapitány egyedül áll Thanos és serege előtt ám ekkor megjönnek az elporladt hősök és megkezdődik a végsőcsata. A harc közepén megjelenik Marvel Kapitány is aki megpróbálja visszavinni a köveket ám Thanos ezt megakadályozza. Ezek után egy epic Thanos vs Marvel Kapitány harc, majd mikor Thanos kezén a kesztyű, kész a csettintésre megjelenik Vasember aki felveszi a kesztyűt és elcsettinti Thanost és seregét. Ám Tony ebbe belehal és azzal a mondattal ér véget a történet amivel elkezdődött ,,én vagyok vasember". Nem hiszem hogy van olyan ember aki ne könnyezett volna meg ezen a jeleneten. Hogy ne csak a történetről legyen szó, nézzük a karaktereket.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame thanos”

Vasember és Amerika Kapitány méltó lezárást kaptak. Szerintem ebben a filmben alakította legjobban Robert Downey Jr. Vasembert mivel teljesen eltért a megszokottól. A Kapitány is kapott egy rakat jó pillanatot és hála Istennek megvan az utódja is. Ami szerintem jó volt hogy most sokat foglalkoztak Nathasa karakterével amivel ő is egy szép befejezést kapott. Ami viszont böki a csőrömet hogy elég kevés játékideje volt Roninnak, mert megnéztem volna szivesen vele még pár jelenetet. Sok embernek nem tetszik amit Hulkkal és Thorral tettek de nekem tetszik. Hulk karakterének végre van értelme is és nem csak a ,,Hulk zúz!!!". Thorhoz meg jól illik és szerintem Chris Hemsworth zseniálisan hozza ezt az új figurát is. 

Kapcsolódó kép

Hogy ne csak a főszereplőkről legyen szó térjünk át a mellékszereplőkre. Hadigép az a karakter akiről nem tudsz mit mondani, még azt se hogy jó vagy rossz de ebbe a filmbe egész jól összehozták a figuráját és dolgoznék még a karakterén. Én nem gondoltam volna hogy Nebula ilyen központi karakter lesz a filmben. Mivel a GOTG filmekben nem dolgoztak annyit a karakterén mint ebben a filmben, valamint jól összehozták a csavatját. Mordályal többet foglalkoztam volna a filmben, például hogy hogy dolgozza fel barátai elvesztését. Őszintén örülök hogy Marvel Kapitány keveset volt a filmben. Hiába mondják hogy egy túl balance-olt karakter szerintem nem. Azon kívül hogy nagy űrhajókat tud összezúzni szerintem nem a legerősebb lény az univerzumban és nem éreztem úgy hogy erősebb lenne pl Thornál. (Ha vissza emlékeztek azért neki is leosztott egy csicska lángost Thanos.) Aztán Hangya aki szerintem megkapta a pont megfelelő mennyiségű játékidőt. Nem volt sokat, de keveset se.

Képtalálat a következőre: „avengers endgame”

Végszó: A döcögős kezdés mellett is azt mondom hogy ez a legjobb Marvel film és hogy (szabad szívvel mondhatom) hogy ez egy műfajmeghatározó film, valamint egy film történelmi korszak lezárása is aminek nem hiszem hogy lesz vetélytársa se most, se a jövőben.

Köszönöm hogy végigolvastad a kritikát (vagy ha legörgettél a végszóig). Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

Ki lesz az új Vasember?

A cikk Bosszúállók:Végjáték spoilereket tartalmaz!!!!

Sok embert foglalkoztat a kérdés hogy ,,ki lesz az új Vasember így hogy Tony Stark meghalt?". Most összeszedtünk egy pár potenciális jelöltet akik szerintünk ha csak egy kis ideig is de betölthetnék Vasember szerepét az MCU-ban.

                  Képtalálat a következőre: „ironman wallpaper”

1. Harley Keener (Iron Lad)

Harley Keener az MCU-ban először a Vasember 3-ban mutatkozott be. Legutóbb pedig a Bosszúállók: Végjátékban láthattuk Tony Stark temetésén. Ez lehet egy utalás arra hogy később ő fogja felvenni a páncélt. A képregényekben ő a Young Avengers tagja Iron Ladként. Igaz képregényekbe nem ő hanem Nathaniel Richards volt Iron Lad de akár rá is rászabhatnák ezt a szerepet.

                              Képtalálat a következőre: „iron lad”

2. Morgan Stark (Ironheart) 

Képregényekben nem Morgan Stark volt Ironheart hanem Riri Williams. A 2. Polgárháború után Tony kómába esett és ezért nem volt Vasember. Hogy az emberek ne féljenek Riri elkészítette a saját páncélját és Ironheart néven tevékenykedett valamint segítségére volt Tony mesterséges inteligencia verziója is aki ez alatt tanította. Ezt meglehetne csinálni Morgan Starkkal is ugyan így.

                                                     Kapcsolódó kép

3. Victor von Doom (Infamous Iron Man)

Doctor Doom a Marvel egyik (hanem a) legjobb főgonosza. Ám a Titkos háború (2014-2015) után erejét és tudását a jóra akarta használni, ezért miután Tony kómába esett felvette az Infamous Iron Man nevet és immáron a jó oldalon harcolt. Ez jó lehetőség lenne behozni őt az MCU-ba mint hős, majd később valami következtében gonosztevőként.

                  Képtalálat a következőre: „infamous iron man”

Nekünk ők jutottak az eszünkbe. Ha szeretnél még ilyen tartalmakat kövesd az oldalunkat: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

 

We are back! - Újra él a blog!

Kerek félév után újraindul a blog. Innentől kezdve igazából nem hírekkel fog foglalkozni az oldal. Természetesen lesznek híreink de csak a legfontosabbakról csinálunk bejegyzést valamint lesznek olyanok is amelyekhez linket rakunk. Az oldal régi URL-je nem elérhető mivel kérdőjeles okok miatt törölték.

Az új URL: https://www.facebook.com/Marvel-Hírek-2333996530162185/?modal=admin_todo_tour

                   Képtalálat a következőre: „avengers endgame”

Legtöbbször teóriákkal, rajongói elméletekkel fogunk jelentkezni és nagyobb hangsúlyt fektetünk a képregényekre. Kritikák ugyan úgy lesznek, valamint a Végjátékról és a rég beígért Daredevil 3.évad kritikát is megírjuk. Nem sokára jelentkezünk!